Shop nu met 10% extra korting. Code: WELKOM
SamenstellingAlfa-liponzuur

Alfa-liponzuur

R-alfaliponzuur - Natrium-R-lipoaat (elementair) - 50 mg

Onder vorm van R liponzuur (R alfa-lipoïnezuur) - 62,5 mg

Beschrijving

Alfaliponzuur bevindt zich in elke menselijke cel, meer bepaald in de mitochondriën.
De stof is daar essentieel voor de productie van energie. Bovendien is alfaliponzuur een antioxidant met verschillende voordelen: het is water- en vetoplosbaar, het passeert de bloed-hersen-barrière, en het wordt omgezet in dihydroliponzuur, wat eveneens een antioxidant is. Alfaliponzuur heeft een invloed op NRf2 en ROS waardoor er een betere osteoblast / osteoclast verhouding ontstaat en de kwaliteit van weefsels verbetert.

Dosering

Alfaliponzuur is een antioxidant dat in kleine hoeveelheden in onze voeding voorkomt en daarnaast door onze lever wordt aangemaakt. De lichaamseigen productie neemt af naarmate we ouder worden. Er bestaan twee vormen van alfaliponzuur, de lichaamseigen R-vorm en de synthetische S-vorm. De R-vorm wordt eveneens in voeding aangetroffen (lever, spinazie, broccoli, …).
Aangezien de gezondheidsbevorderende effecten vrijwel uitsluitend aan de R-vorm worden toegeschreven, bevat de capsule alfaliponzuur onder de vorm van Natrium-R-lipoaat. Bodhi volgt de algemene adviesdosering van 50 mg per dag.

Bronnen

(1) Haritoglou, C., Gerss, J., Hammes, H. P., Kampik, A., & Ulbig, M. W. (2011). Alpha-lipoic acid for the prevention of diabetic macular edema. Ophthalmologica, 226(3), 127–137. https://doi.org/10.1159/000329470
(2) Song, K. H., Lee, W. J., Koh, J. M., Kim, H. S., Youn, J. Y., Park, H. S., … Park, J. Y. (2004). α-Lipoic acid prevents diabetes mellitus in diabetes-prone obese rats. Biochemical and Biophysical Research Communications, 326(1), 197–202. https://doi.org/10.1016/j.bbrc.2004.10.213
(3) Xiao, C., Giacca, A., & Lewis, G. F. (2011). Short-term oral α-lipoic acid does not prevent lipidinduced dysregulation of glucose homeostasis in obese and overweight nondiabetic men. American Journal of Physiology-Endocrinology and Metabolism, 301(4), E736–E741. https://doi.org/10.1152/ajpendo.00183.2011

Start je gezonde gewoonte

Bestel nuBekijk de samenstelling