Shop nu met 10% extra korting. Code: WELKOM
SamenstellingB complexFoliumzuur

Foliumzuur

Vitamine B11 - Foliumzuur (elementair) - 200 mcg

Onder vorm van Calcium-L-Methyltetrahydrofolaat (MTHF) - 0,223 mg

B complex

Tekorten van vitamine B zijn veel voorkomend dus een veilige aanvulling is verantwoord.
Voor alle B-vitaminen wordt aanbevolen een B-complex in te nemen in plaats van afzonderlijke B-vitaminen. Deze werken in synergie met elkaar en een complex zorgt ervoor dat de onderliggende verhoudingen in evenwicht zijn.

Beschrijving

Foliumzuur speelt een essentiële rol in de synthese van DNA / RNA, de celdeling en de vorming van de neurale buis tijdens de zwangerschap.

Dosering

Foliumzuur komt van nature voor in een evenwichtige voeding, maar tekorten worden vaak waargenomen. Er zijn 2 varianten die in suppletie worden gebruikt: het PMG (pteroylmonoglutaminezuur) en het MTHF (Methyltetrahydrofolaat). De tweede molecule verdient de voorkeur gezien de eerste, PMG, door de darmwandcellen toch eerst moet omgezet worden naar MTHF.
De plaats van foliumzuur bij de zwangerschap is goed gekend, maar valt buiten het doel van dit supplement. Foliumzuur dient in balans te blijven met B12.
Gezien de ondersteunende en onderhoudsfunctie van Bodhi, is er gekozen voor 100% van de ADH.

Bronnen

(1) HSDB: Folic acid. (n.d.). Retrieved from https://toxnet.nlm.nih.gov/cgibin/sis/search2/r?dbs+hsdb:@term+@rn+@rel+59-30-3
(2) Stampfer, M., & Willett, W. (2015). Folate Supplements for Stroke Prevention. Jama, 313(13), 1321. https://doi.org/10.1001/jama.2015.1961

Start je gezonde gewoonte

Bestel nuBekijk de samenstelling