Shop nu met 10% extra korting. Code: WELKOM
SamenstellingGroene thee extract

Groene thee extract

Groene thee extract - 130 mg

Onder vorm van Green Tea Extract 98% poly 60% catech 50 % EGCG 1 % Caffeine - 130 mg

Beschrijving

Het drinken van groene thee draagt bij aan een gezond en lang leven.
Het groene thee extract is afkomstig van de camellia sinensis plant. Dit extract fungeert als anti-oxidant waarvan de waarde in wetenschappelijk onderzoek reeds lange tijd bewezen is. Een extract is een goede keuze omdat dit de natuurlijke balans (homeostase) in het lichaam respecteert.
Het nemen van groene thee extract zorgt voor een kleinere kans op algemene mortaliteit (sterfte) en morbiditeit (vatbaarheid voor bepaalde ziekten). De anti-oxiderende werking maakt vrije radicalen onschadelijk, hierdoor vertraagt slijtage van weefsels en de algemene veroudering. Zo wordt het verstijven en verslijten van de aderwanden tegengegaan, waardoor groene thee extract bescherming biedt tegen hart- en vaatziekten.

Dosering

De gezondheidseffecten (antioxidant, metaalchelatie, toxine-afbraak, ontstekingsremming, …) zijn te wijten aan polyfenolen, waarvan de belangrijkste uit catechinen bestaan. De krachtigste catechine is epigallocatechinegallaat (ECGC). Het is reeds in verschillende studies vastgesteld dat de consumptie van groene thee geassocieerd is met een lagere kans op sterfte en ziekte.

Bij gebruik van een extract is standaardisatie mogelijk wat niet het geval is bij consumptie van thee. Ook kan bij een extract de cafeïne vrijwel volledig verwijderd worden, wat aan te bevelen is.
Er wordt geopteerd voor een matige dosis omdat we uitgaan van gezonde voeding als basis. Belangrijk is dat men het groene thee extract niet op een nuchtere maag inneemt.

Bronnen

(1) A. Schmidt, F. Hammann, B. W. et al. (2014). Green tea extract enhances parieto-frontal connectivity during working memory processing. Psychopharmacology, 231(19), 3879–3888
(2) Cross, S. E., Jin, Y. S., Lu, Q. Y., Rao, J., & Gimzewski, J. K. (2011). Green tea extract selectively targets nanomechanics of live metastatic cancer cells. Nanotechnology, 22(21). https://doi.org/10.1088/0957-4484/22/21/215101
(3) Tabaczynski, J. (2010). Green Tea Extract May Delay or Prevent Alzheimer’s, 1–2.

Start je gezonde gewoonte

Bestel nuBekijk de samenstelling