Shop nu met 10% extra korting. Code: WELKOM
SamenstellingMagnesium

Magnesium

Magnesium (elementair) - 60 mg

Onder vorm van Magnesiumcitraat 16% poeder - 375 mg

Beschrijving

Magnesium is een essentieel mineraal en elektrolyt dat een belangrijke rol speelt voor de botten en spieren. Een tekort aan magnesium verhindert de werking van vitamine D en zorgt voor het vasthouden van natrium.
Magnesium komt in het lichaam voor onder verschillende vormen en zit voor meer dan de helft in de botten, spieren en zachte weefsels. Het lichaam slaat geen reserves op. Het speelt een belangrijke rol in genregulatie, overdracht van zenuwimpulsen en spiercontractie.
Magnesium neemt deel aan meer dan 300 lichaamsprocessen, waarvan de belangrijkste betrekking hebben op energie aanmaak, DNA-aanmaak, antioxidanten werking, structuur van het lichaam, botten, spieren, zenuwen en bloedvaten. In deze processen werkt magnesium als een co-factor die ervoor zorgt dat enzymen en eiwitten hun functie in het lichaam kunnen uitvoeren.

Wetenschappelijk zijn er geen claims die aan magnesium zijn toe te schrijven, al kan het bijdragen aan vermindering van vermoeidheid en moeheid en de psychologische functie optimaliseren volgens het EFSA (Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid) in 2010.

Dosering

Hoewel extra inname niet nodig is bij een evenwichtige voeding, is het standaard Westerse dieet met veel vetten en toegevoegde suikers zeer arm aan magnesium. Bovendien is de behoefte verhoogd bij sporten, wat deel uitmaakt van een gezonde levensstijl.
Magnesium is verkrijgbaar in drie vormen: zoutvormen, zuurvormen en aminozuurchelaten. De zuren en chelaten worden het best opgenomen.
Gezien het breedspectrum belang van magnesium bevat de formule een aminozuurchelaat, namelijk magnesiumcitraat.

Bronnen

(1) Chollat C, Enser M, Houivet E, Provost D, Bénichou J, Marpeau L, Marret S. School-age outcomes following a randomized controlled trial of magnesium sulfate for neuroprotection of preterm infants. J Pediatr. 2014 Aug; 165(2):398-400.e3. doi: 10.1016/j.jpeds.2014.04.007. Epub 2014 May 14.
(2) Watson, R. R., Preedy, V. R., & Zibadi, S. (2013). Magnesium in human health and disease. Magnesium in Human Health and Disease, 1–309. https://doi.org/10.1007/978-1-62703-044-1

Start je gezonde gewoonte

Bestel nuBekijk de samenstelling