Shop nu met 10% extra korting. Code: WELKOM
SamenstellingResveratrol

Resveratrol

Resveratrol (elementair) - 60 mg

Onder vorm van Japanse duizendknoop extract (polygonum cuspidatum) - 63,16 mg

Beschrijving

Resveratrol is een extract van druivenschillen en bosbessen. Het goede effect van rode wijn komt bijvoorbeeld van de druivenschillen. Jammer genoeg is de alcohol in rode wijn een gifstof en een slechte bron van suikers.
Resveratrol heeft een antioxiderende werking die vrije radicalen onschadelijk maakt. Zo werkt het ontstekingsremmend en gaat het detoxificatie systemen ondersteunen, wat de veroudering vertraagt. Het bootst de effecten van calorierestrictie na, wat gekend is als een longevity-ondersteunende en levenskwaliteit verhogende levensstrategie.

Resveratrol is een stilbeen en niet-flavonoïde polyfenol geproduceerd door verschillende planten, waaronder druiven en bosbessen. Het heeft antioxidant, ontstekingsremmende, cardio protectieve, anti-mutagene en anti-carcinogene eigenschappen vergelijkbaar met pycnogenol maar het is minder absorbeerbaar. Het remt ook de aggregatie van bloedplaatjes en de activiteit van verschillende enzymen die betrokken zijn in DNA-aanmaak in vitro. Het activeert SIRT 1 wat belangrijk is in calorierestrictie. Afhankelijk van het weefsel heeft resveratrol een oestrogeen of antioestrogene werking. Resveratrol werkt in op verschillende signaaltransductie mechanismen zoals AKT/PKB pathway, NF-kB pathway, modulating Fas en FasL.

Dosering

Bodhi bevat 60 mg resveratrol, wat de ondergrens is van de preventieve richtlijn.

Bronnen

(1) DrugBank. (n.d.). Tocilizumab. Retrieved from https://www.drugbank.ca/drugs/DB06273
(2) Register of medicinal products. (n.d.). Retrieved from https://ec.europa.eu/health/documents/community-register/html/o1827.htm
(3) Srivastava P., Prabhu V.V., Yadav N., Gogada R., Chandra D. (2013) Effect of Dietary Resveratrol in the Treatment of Cancer. In: Cho W. (eds) Cancer Chemoprevention and Treatment by Diet Therapy. Evidence-based Anticancer Complementary and Alternative Medicine, vol 5. Springer, Dordrecht.
(4) McNellis, R. J., & Lewis, P. (2015). Behavioral counseling to promote a healthful diet and physical activity for cardiovascular disease prevention in adults with cardiovascular risk factors. American Family Physician, 92(6), 509–510. https://doi.org/10.1001/jama.2017.7171

Start je gezonde gewoonte

Bestel nuBekijk de samenstelling