Shop nu met 10% extra korting. Code: WELKOM
SamenstellingB complexVitamine B2

Vitamine B2

Vitamine B2 - Riboflavine (elementair) - 1,4 mg

Onder vorm van Vitamine B2 Riboflavine - 1,4 mg

B complex

Tekorten van vitamine B zijn veel voorkomend dus een veilige aanvulling is verantwoord.
Voor alle B-vitaminen wordt aanbevolen een B-complex in te nemen in plaats van afzonderlijke B-vitaminen. Deze werken in synergie met elkaar en een complex zorgt ervoor dat de onderliggende verhoudingen in evenwicht zijn.

Beschrijving

Vitamine B2 is een noodzakelijk wateroplosbaar vitamine dat toegestaan is als additief. Het is noodzakelijk voor omzetting van foliumzuur, vitamine B6 en tryptofaan en voor de absorptie van ijzer, zink en calcium.

Dosering

Een te hoge dosis kan de opname ter hoogte van de darm verminderen. Een hoge dosis is ook niet gerechtvaardigd bij een evenwichtig voedingspatroon dat in ruime mate voorziet in de nutritionele behoefte aan vitamine B2. Bodhi bevat 100% van de ADH, wat voldoende is om tekorten aan te vullen en te voorkomen.

Bronnen

(1) HSDB: Riboflavin. (n.d.). Retrieved from https://toxnet.nlm.nih.gov/cgi-bin/sis/search2/r?dbs+hsdb:@term+@rn+@rel+83-88-5
(2) Ben, S., Du, M., Ma, G., Qu, J., Zhu, L., Chu, H., … Wang, M. (2018). Vitamin B2 intake reduces the risk for colorectal cancer: a dose–response analysis. European Journal of Nutrition, 0(0), 1–12. https://doi.org/10.1007/s00394-018-1702-5

Start je gezonde gewoonte

Bestel nuBekijk de samenstelling