Shop nu met 10% extra korting. Code: WELKOM
SamenstellingB complexVitamine B6

Vitamine B6

Vitamine B6 - Pyridoxal-5-fosfaat (elementair) - 1,4 mg

Onder vorm van Pyridoxal 5 Fosfaat Coenzyme B6 - 2,2 mg

B complex

Tekorten van vitamine B zijn veel voorkomend dus een veilige aanvulling is verantwoord.
Voor alle B-vitaminen wordt aanbevolen een B-complex in te nemen in plaats van afzonderlijke B-vitaminen. Deze werken in synergie met elkaar en een complex zorgt ervoor dat de onderliggende verhoudingen in evenwicht zijn.

Beschrijving

Vitamine B6 speelt een rol in de regulatie van het homocysteïne niveau. Een vitamine B6-tekort kan leiden tot een lagere vitamine C-bloedspiegel, een verhoogde uitscheiding van calcium, zink en magnesium en een lagere koperopname. Vitamine B6 kan de bloedglucosespiegel en bloeddruk verlagen.
Adequate inname van vitamine B6 kan een beschermend effect hebben op de ontwikkeling van bepaalde vormen van kanker, cardiovasculaire ziekten en de ziekte van Parkinson.

Dosering

Overinname van vitamine B6, dat vaak wordt toegevoegd aan sport- en gezondheidssupplementen, kan resulteren in bijwerkingen, waarvan neuropathie (ziekte van het zenuwweefsel) te vermelden is. Deze patiënten hebben in extreme gevallen mogelijk last van tintelingen en verminderde kracht. Daarom mag de dosis van 25 mg per dag (MTI) niet overschreden worden.
B6 is weinig stabiel, gaat grotendeels verloren bij het koken en wordt vernietigd door het licht. Bodhi bevat met 1,4 mg een veilige dosis B6, nl. 100% van de ADH.

Bronnen

(1) Pallas Health Research and consultancy (2012)

Start je gezonde gewoonte

Bestel nuBekijk de samenstelling