Shop nu met 10% extra korting. Code: WELKOM
SamenstellingVitamine D3

Vitamine D3

Vitamine D3 (elementair) - 400 IU - 0,01 mg

Onder vorm van Vitamine D3 100.000 IU/gr. (origine wolvet) - 4 mg

Beschrijving

Vitamine D is meer dan een vitamine, het kan beschouwd worden als prohormoon. Het ondersteunt honderden lichaamsprocessen en heeft signaalfuncties in het lichaam.

Vitamine D speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling en het behoud van stevige beenderen via regulatie van het calcium en fosfor metabolisme. Een inadequate vitamine D-status speelt een rol in verschillende auto-immuunziekten, hart- en vaatziekten, infectieziekten, aandoeningen van de luchtwegen, mentale aandoeningen, bepaalde kankers en oogaandoeningen.

De mogelijkheid om vitamine D aan te maken en op te nemen, neemt af met leeftijd.

Dosering

In onze streken krijgen we te weinig vitamine D binnen via de voeding en is de UV-index vaak te laag om voldoende prohormoon naar actief vitamine om te zetten. Bovendien is langdurige UV blootstelling gerelateerd aan een verhoogd risico op huidkanker.
Hierdoor is een tekort veelvoorkomend. Toch zijn hogere dosages dan de ADH enkel te overwegen onder medisch toezicht omwille van de toxiciteit van dit vetoplosbaar vitamine.
Bodhi bevat 10 μg per capsule (400 IU), de minimum ondergrens van de ADH (10 - 15 μg) en 200% van de RI.

Voedingstips
We eten te weinig voeding die vitamine D bevat, zoals bv. vette vis (haring, zalm, makreel en forel), eieren en champignons.

Bronnen

(1) HSDB: cholecalciferol. (n.d.). Retrieved from https://toxnet.nlm.nih.gov/cgi-bin/sis/search2/r?dbs+hsdb:@term+@rn+@rel+67-97-0
(2) Vitamin D. (2019). Retrieved from https://www.drugbank.ca/drugs/DB11094 https://ec.europa.eu/health/documents/community-register/html/ho17221.htm

Start je gezonde gewoonte

Bestel nuBekijk de samenstelling